De club

Established in 1977

Ontstaan en geschiedenis

De Aeroclub Valkenburg (ACV) is opgericht in 1977 en bestaat dus al meer dan 37 jaar! Daarmee is de ACV een zeer ervaren vliegclub met zeer ervaren vlieginstructeurs.
De ACV komt voort uit de zweefvliegwereld en bestaat uit ongeveer 70 vliegende leden. Op dit moment hebben we een vloot bestaande uit; 3 tweepersoons motorzwevers, te weten een Grob 109A, een Grob 109B en een Diamond HK36 Super Dimona en 1 tweepersoons  motorvliegtuig in de vorm van een Diamond DA20 Katana. Al onze toestellen zijn uitgerust met dubbele besturing en zijn daarmee geschikt voor het geven van vlieginstructie.

Waarom kiezen voor de ACV?

Enkele voordelen van de ACV zijn de volgende:

• keuze uit diverse typen vliegtuigen
• zeer ervaren vlieginstructeurs
• duidelijk beschreven opleidingstraject
• actief en gezellig verenigings leven
• regelmatig worden vliegkampjes en excursies georganiseerd
• diverse buitenland trips om uw vaardigheden te verbeteren
• door zelfwerkzaamheid aantrekkelijke vliegtarieven
• mogelijkheid om brevet te halen op verschillende typen vliegtuigen
• vliegtuig verhuurtarieven al vanaf € 80,00/uur nat.

Thuisbasis

Vliegveld Hilversum (EHHV) is een zogenaamd groen vliegveld met grasbanen ipv een betonnen runway. Op het veld is ook een restaurant aanwezig.

De ACV heeft lange tijd het voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg bij Leiden als thuisbasis gekend maar heeft in juli 2014 zijn volledige intrek genomen op vliegveld Hilversum (EHHV) .

Deze nieuwe locatie geeft de ACV de mogelijkheid om 7 dagen per week te vliegen en zich verder te ontwikkelen tot een veelzijdige (opleidings)vliegclub.

Vliegen in clubverband

Bij de ACV wordt het vliegen als een clubsport beoefend, ook al wordt motorvliegen als een individuele sport beschouwd.
Lid zijn van de ACV houdt dan ook meer in dan alleen vliegen: alle leden dragen hun steentje bij in het reilen & zeilen van de club.
Iedereen is even hard nodig, denk bijvoorbeeld aan kleine klusjes zoals het uit de hangar rollen- het tanken- het opruimen- en het poetsen van de vliegtuigen. Voor een eerlijke verdeling van de beschikbare vliegcapaciteit is er een online boekingssysteem. Er kan overigens alleen geboekt worden in een dagdeel, dus niet precies per uur. Van diegenen die geboekt hebben wordt verwacht dat zij in het geboekte dagdeel aanwezig zijn en helpen met het runnen van het vliegbedrijf. Omdat de vlieglocaties voor sommigen wat verder op afstand kunnen liggen kan er ook gebruik worden gemaakt van een online carpool boekingssysteem.

Neem contact op